Slow Business

Op deze website staan alleen bedrijven die zoveel mogelijk volgens de principes van de Slow Business filosofie werken. Bedrijven voor wie winst meer is dan financieel profijt en succes meer dan een dikke bankrekening. Bedrijven die

Euh… wat voor Business?

Met Slow Business bedoelen we niet de geitenwollensokken-en-heiligboontje-bedrijven! Maar wél de streekmarkten waar je regionale en/of seizoensproducten kunt kopen. De reisorganisaties die begrijpen dat de generaties na ons ook nog eens een echte boom in het wild willen zien. De fashionstores die mooie, hippe gedragen kleding van goede kwaliteit aanbieden. De bouwbedrijven die futureproof klimaatneutrale woningen bouwen. De meubelmakers die cradle-to-cradle meubels produceren. Kortom: de bedrijven die zich verbonden voelen met hun omgeving en die alleen zakelijk succes willen als dat is gebaseerd op maatschappelijke impact.

Dát soort bedrijven zien wij graag op WeLoveSlow.

WeLoveSlow droomt van een wereld waarin mensen en hun bedrijven bewuster omgaan met de aarde en met de mensen en dieren op onze planeet. Dat wil zeggen, zoveel mogelijk volgens de principes van de Slow Business filosofie.

Slow Business is niet langzaam, maar staat voor ecologische en economische duurzaamheid en kwaliteit.

ECOLOGISCHE DUURZAAMHEID
verantwoord produceren en consumeren met respect voor natuur, mens en dier.

ECONOMISCHE DUURZAAMHEID
geproduceerd in de regio en de lokale economie stimulerend, met respect voor lokale gewoonten en gebruiken.

KWALITEIT
puur, het leven mooier makend, eerlijke voor producenten en toegankelijk voor consumenten.

Liefs,
Kirsten

Ken jij een winkel of bedrijf dat niet mag ontbreken op WeLoveSlow?

Laat het ons weten!